Qarku Tirane

Takimi i Grupit të Punës së Peshkimit dhe Akuakulturës i Konferencës së Rajoneve Periferike Detare

Published at : 28/01/2021 - 12:47

Grupi Punues i Peshkimit dhe Akuakulturës i CPMR-së zhvilloi një takim teknik në 22 Janar,online. Takimi synoi të ofrojë një azhurnim të rregullores EMFF 2021-2027 dhe gjithashtu ishte një mundësi për të shkëmbyer praktikat më të mira, dyshimet dhe shqetësimet mbi përdorimin e Instrumenteve Financiare për Peshkimin dhe Akuakulturën. Siç dihet, falë dialogut, detyrimi për përdorimin e instrumenteve financiare është hequr. Sidoqoftë, ai ende promovohet nga Komisioni Evropian për një seri operacionesh. Deri më tani, përvojat janë shumë të kufizuara, por ekzistojnë disa shembuj mbi të cilët mund të fillojmë një bisedë.