Qarku Tirane

Mblidhet për herë të parë TaskForca AGRIMED e Komisionit Ndër-Mesdhetar CPMR

Published at : 09/07/2021 - 10:56

Zhvillohet për herë të parë takimi online i TaskForce AGRIMED të Komisionit Ndër-Mesdhetar CPMR në të cilin si përparësi, Task Forca e AGRIMED do të pozicionohej në:
- Zhvillimin e një "Observatori Euro-Mesdhetar mbi Tregjet Bujqësore, Praktikat Elastike Agro-Mjedisore dhe Sistemet e Qëndrueshme të Ushqimit";
- Reflektimin e përcaktimit te një etiketimi "Produkte Mesdhetare" ose "Dietë Mesdhetare" me specifikime të sakta dhe një plan kryesor komunikimi, duke përfituar nga iniciativat tashmë të ndërmarra.

Në këtë takim morën pjesë përfaqësues nga Bashkimi për Mesdheun, FAO dhe CIHEAM si dhe koordinatorë të ndryshëm të projektit (INTERREG, Horizon 2020, etj.) Lidhur me temën. Raporti "Bujqësia dhe siguria ushqimore përballë ndryshimit të klimës në Mesdhe", i cili u votua në asamblenë e ARLEM në Komitetin e Rajoneve më 22 Shkurt 2021 u prezantua nga Région Sud.