November 6, 2015

Shpella_e_Zeze_(Pellumbasit)
November 6, 2015

Shpella e Zezë

“Shpella e Zezë” ose siç quhet ndryshe Shpella e Pëllumbasit, ndodhet rreth 25 km në drejtimin verilindor të qytetit të Tiranës në…

Pa kategori
Read More
Kalaja e Prezes
November 6, 2015

Kalaja e Prezës

Është ndërtuar në shek XV nga Turqit dhe gjëndet në pjesën më të lartë të vargut perëndimor të kodrave që rrethojnë Tiranën,…

Pa kategori
Read More
1
November 6, 2015

Kalaja e Tiranës

Kalaja e Tiranës ishte një stacion rrugor i vijës Egnatia i tipit Mansio – Mutatio. Ajo përbënte qëndrën e një vendbanimi, të…

Pa kategori
Read More
13
November 6, 2015

Kalaja e Bashtovës

Gjëndet mbi një sipërfaqe fushore në perëndim të Rrogozhinës, pranë fshatit Bashtovë, 3- 4 km ne veri të derdhjes së lumit Shkumbin.…

Pa kategori
Read More