Qarku Tirane

Kryetari i Këshillit të Qarkut Tiranë me Kryebashkiakun e Zagrebit

Published at : 22/03/2019 - 13:58

Të hënën, kryebashkiaku i Zagrebit z.Milan Bandiq dhe bashkëpunëtorët e tij pritën Kryetarin e Këshillit të Qarkut Tiranë z. Aldrin Dalipi, në Bashkinë e qytetit.

Kryebashkiaku u shpreh se ishte shumë i lumtur që priti mysafirin e tyre të dashur nga Tirana në ambientet e administratës së qytetit.

Ky është takimi i dytë pas atij në Tetor të vitit 2016, kur Kryetari i Bashkisë Bandiç vizitoi Tiranën, tha Shefi i Zyrës së Bashkisë për Bashkëpunim Ndërkulturor dhe Ndërkombëtar dhe Promovimin e të Drejtave të Njeriut Vesna Simic.

“Biseduam për bashkëpunimin e ardhshëm midis Zagrebit dhe Tiranës - dy qytete të mëdha dhe qendra të rëndësishme rajonale. Ne jemi veçanërisht të fokusuar në bashkëpunimin në lidhje me përdorimin e fondeve të BE-së “tha Kryetari z.Dalipi.

Kryetari gjithashtu theksoi se Tirana bashkëpunon me qytete të tjera kroate, për shembull, Dubrovnik, Split dhe Istria, dhe shpresojnë se do të arrijë një bashkëpunim të suksesshëm me Zagrebin.