Qarku Tirane

Java Evropiane e rajoneve dhe qyteteve 2016

Published at : 24/09/2016 - 12:41

AER (Assembly of European Regions) njofton një event të organizuar nga miqtë e “Age Platform Europe”, sëbashku me partnerët e tjerë me rastin e javës europiane të rajoneve dhe qyteteve 2016.

Ky event i titulluar “Qytete të zgjuara dhe komuniteti për të gjithë; Si të bëhemi më të zgjuar dhe miqësorë” do të zhvillohet në 10 tetor dhe do të mikpritet nga fondacioni Galicia në Bruksel.

Debati do të zhvillohet rreth qyteteve të zgjuara dhe komuniteteve dhe do të përqendrohet në shembujt konkretë nga qytete dhe rajone të ndryshme.

Gjithashtu kjo do të lidhet edhe me axhendën urbane të BE, që përfshin strategjinë ekonomike dhe ndryshimet demografike në Europë.

 

Link: http://aer.eu/european-week-regions-cities-2016-side-event-smart-cities-...